• info@e-matic.se
 • 08 599 08 440

Ekonomiadministratör

 

Från universitetet till ansvarig över ekonomin? E-matic öppnar upp för dig som önskar få arbeta med hela det ekonomiska flödet. Tog du examen med siktet på att jobba med redovisning tror vi detta kan vara en grym möjlighet för dig! Tjänsten är öppen för omgående start, sök därför redan idag!

OM TJÄNSTEN

Vi söker en ekonom till vårt kontor i Enskede, 5 min från Skogskyrkogårdens T-bana. E-matic erbjuder tjänster inom fastighetsautomation med ett tydligt fokus på energieffektivitet och modern anpassad teknik. Bolaget grundades för tre år sedan och har sedan start haft en stabil tillväxt och omsatte under 2017 hela 22 miljoner. I takt med att bolaget växer önskar de nu ta in en ekonom för att hämta hem förvaltandet av ekonomin från den externa redovisningsbyrån. Hos E-matic arbetar idag 10 dedikerade projektledare och fastighetsautomationsingenjörer som tillsammans förvaltar betydelsefulla kunder inom Storstockholm, så som Stockholmshem, Vasakronan, SISAB, HSB m.fl. Med E-matics moderna tänk och tydliga fokus på slutkunden har de ambition att fortsätta utvecklas och ta fler marknadsandelar inom branschen. Hos E-matic erbjuds du inte bara möjligheten att utvecklas utan även en gemenskap och en skön atmosfär på kontoret.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos E-matic.

ARBETSUPPGIFTER

Som Ekonom hos E-matic kommer du självständigt att driva bolagets ekonomi framåt. För att få bästa möjliga start i rollen kommer du följa med dina kollegor ut på projekt för att få en god inblick i företaget och deras tjänster.

Du kommer till exempel att hantera:

 • Fakturering samt projektadministration för de ca 40-50 parallellt aktiva projekten
 • Övriga administrativa arbetsuppgifter, inkommande samtal via växeln samt kontakt med kunder

När du är varm i rollen kommer du att:

 • Hämta in redovisning samt lönehantering från den externa redovisningsbyrån för att sedan självständigt driva den löpande bokföringen

VI SÖKER DIG SOM

Har tagit examen och är redo att ta dig an en tjänst där du får starta upp en ekonomiavdelning från grunden. Du ser detta som en långsiktig möjlighet att löpande förvärva erfarenhet och växa i rollen, tillsammans med bolagets expansion. Vidare har du:

 • Universitetsexamen inom ekonomi, med fördel inriktning mot redovisning
 • En mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift

Det är meriterande om du…

 • Har erfarenhet av fakturering, löpande bokföring och lönehantering
 • Har erfarenhet av Fortnox

Som person ser vi att du är nyfiken och intresserad av att ta steget för att växa in i rollen och bolaget. Detta kommer dels kräva att du är ansvarstagande och självständigt driver på arbetet. Tjänsten kommer till en början att kantas av såväl administrativa som supporterande och ekonomiska uppgifter vilket kräver att du är flexibel kring rollens bredd. Du ser vikten i att skapa rutiner kring processer och jobbar strukturerat och noggrant mot dem. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper då team-känsla, positiv inställning och samarbetsförmåga värderas högt inom bolaget.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare (provanställning tillämpas)
 • Placering: Sandsborgsvägen 50, under 5min promenad från Skogskyrkogårdens T-bana
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och E-matics önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

INFORMATION OM FÖRETAGET

E-matic erbjuder tjänster inom fastighetsautomation med ett tydligt fokus på energieffektivitet och modern anpassad teknik. Ledorden för E-matics verksamhet är att erbjuda lättanvända, skalbara, användarspecifika system vilket främjar systemanvändning, energieffektivisering och i förlängningen bidra till ett klimatsmartare samhälle.


Öppna system är nyckeln till en framtidssäker fastighet, läs vad vi anser är ett öppet system